Firstbeat Hyvinvointianalyysi

Tasapaino

TEKEMINEN JA LEPO

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi. Hyvinvointianalyysi kertoo, oletko riittävän aktiivinen ja onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi.

0
Tilaa tuote soittamalla tai sähköpostilla
0
Saat laitteen kotiin postitse
0
Suorita mittaus
0
Palauta laite
0
Varaa aika palautekeskusteluun
Firstbeat laite

Hyvinvointianalyysissa käytetään sykevälivaihteluja mittaavaa laitetta. Laite rekisteröi sykettä poimien esiin dataa, joka syötetään edelleen tietokoneeseen. Mittalaite kiinnitetään rintakehän ihoon tarraelektrodeilla ja mittaus kestää tavallisesti kolme vuorokautta. Tänä aikana jatkat normaalisti toimintojasi, käyt työssä, vietät vapaa-aikaa ja nukut. Mittauspäivistä kaksi voi olla työpäiviä ja yksi vapaapäivä. Pidät samanaikaisesti päiväkirjaa, johon merkitään päivän tapahtumat puolen tunnin välein.

Sydämen sykkeestä saatu tieto auttaa kokonaiskuormittumisen ja palautumisen arvioinnissa. Sopiva kuormitus on elimistölle hyväksi, kun taas pitkäaikainen ylikuormittuminen ja riittämätön palautuminen altistavat toimintakyvyn laskulle ja sairauksille.

Hyvinvointianalyysi tuottaa aina yllätyksiä. Tuleeko suurin kuormitus työstä vai yksityiselämästä? Kuinka paljon on elvyttäviä hetkiä? Elvyttääkö yöuni riittävästi?

Kuntotaso-ominaisuus kertoo mittausdataan perustuvan arvion käyttäjän maksimaalisesta hapenottokyvystä (VO2max) puolen tunnin reippaasta kävelystä. Maksimaalinen hapenottokyky kuvastaa kestävyyskunnon tasoa ja on terveyden arvioinnin tärkeimpiä mittareita. Se kuvaa hengitys- ja verenkiertoelimistön ja lihasten kykyä kuljettaa ja hyödyntää happea maksimaalisessa fyysisessä rasituksessa. Hyvä kestävyyskunto on tutkitusti yhteydessä parempaan terveyteen ja suorituskykyyn sekä pienempään kuolleisuusriskiin. Kuntotaso on myös tärkeä tekijä palautumisen ja stressinsietokyvyn kannalta.

Mittaamisen jälkeen kuormittumista ja palautumista arvioidaan keskustelussa, jossa hyödynnetään mittauslaitteen tuottamia graafisia raportteja. Tällöin käydään myös läpi asiakkaan omakohtaisia kokemuksia mittauksen aikana. Tavoitteena on kaikin tavoin vahvistaa itsetuntemusta. Lopuksi asiakas saa käyttöönsä omakohtaiset voimavara- ja stressiraportit. Aikaa palautteelle varataan 30 minuuttia. Palautekeskustelu voidaan tehdä vastaanotolla tai puhelimitse tai videoneuvotteluyhteydellä.